30/5/12

Too Late!

Στο bandwagon ανεβαίνουν οι 2L8, από τη Θεσσαλονίκη και παραμένουν για μια μουσική βόλτα, μέχρι αύριο το βράδυ που θα εμφανιστούν live στο Νέο Δημαρχείο της πόλης. Η μουσική τους κρύβει πολλές επιρροές και αποκαλύπτει τον ιδιαίτερα ξεχωριστό χαρακτήρα της μπάντας. Μελωδίες άλλοτε μελαγχολικές, κι άλλοτε έντονες, ντυμένες με την ανατριχιαστική χροιά της φωνής του K, θυμίζουν post rock με μινιμαλιστικά στοιχεία.


Η δημιουργία της μπάντας το 2004 είναι αποτέλεσμα ενός project, βασισμένου σε μια ιδέα που θέλησε να υλοποιήσει ο K the Clown μαζί με άλλους μουσικούς. Οι 2L8 αποτελούνται από τον K the Clown (κιθάρα, τρομπέτα, φωνές), τον Ηρακλή Ιωσηφίδη (κοντραμπάσο), τη May Roosevelt (theremin, βιολί), την Ελισώ Παπαστρατή (βιολί), τη Χριστίνα Παπαγιαννούλη (τσέλο), το Γιώργο Παναγόπουλο (τύμπανα), τον Παύλο Λιολιόπουλο (κρουστά) και τον Κωστή Λιολιόπουλο (κιθάρα). 

Από το 2004 η μπάντα έχει ανέβει σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της Πάτρας και άλλων ελληνικών πόλεων, καθώς και στην Τελετή Απονομής Κρατικών Βραβείων στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διασκευάζοντας κομμάτια του Μ.Χατζιδάκι. 

Ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της, η μπάντα κυκλοφορεί το πρώτο της album με τίτλο Armed Angels, Frustrated Youth, the Art of Self-Deceit and Music Industry και το 2008 το δεύτερο album με τίτλο He & She, Angry enough to keep Loving in the Dark Ages. Μέσα από τα δύο albums τους οι 2L8 έδειξαν την εναλλακτική τους σύνθεση και απέσπασαν πολλές θετικές κριτικές, μαζί με την προσοχή του κοινού. 

Το 2011 οι 2L8 παρουσίασαν τη νέα τους δουλειά "New Battles Without Honor and Humanity". Αυτό το διπλό album, που αποτελείται από το Sunlight και το Μoonlight, θεωρείται το καλύτερο από όσα έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα. To album κυκλοφόρησε σε μορφή pledge, βασισμένο δηλαδή μόνο στην οικονομική ενίσχυση του κοινού της μπάντας. Από τον τελευταίο τους δίσκο, χαρακτηριστικά της δουλειάς τους είναι τα κομμάτια Innocent Smile και Sleepless. Στο The balkan nigger αξιοποιούν πλήρως τα έγχορδα, με έναν πιο σύγχρονο τρόπο, ενώ στο Fight όλα είναι υπό τον έλεγχο του ρυθμού. Η μουσική των 2L8 είναι διαθέσιμη για downloading στη σελίδα των 2L8 στο bandcamp.

Μπορούμε να ακούσουμε τους 2L8 στις 31 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στον εξωτερικό χώρο του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του μουσικού φεστιβάλ "Support Your Local Heroes". It's not Too Late!
Καλή ακρόαση!

πηγή: www.2-l8.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου