21/6/12

Η Γιορτή της Μουσικής!

Θα υπήρχε άραγε ζωή χωρίς τους ήχους και τη σύνθεσή τους;
Η μουσική συνοδεύει τις γιορτές μας. Γιατί να μην υπάρχει μία γιορτή και για την ίδια τη μουσική; 

Η γιορτή της μουσικής έχει καθιερωθεί για την 21 Ιουνίου, από το 1982, και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρύτερα γνωστή. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα διοργανώνονται γιορτές με live συναυλίες, κλασσικά κοντσέρτα, party και αφιερώματα σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης! Πρόκειται βέβαια και για το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή για τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου! Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να γιορτάσουμε τη μουσική και το καλοκαίρι μαζί!

Απόψε ξεχάστε την εξεταστική, τις εξετάσεις, τα καλοκαιρινά φροντιστήρια ή τις ζεστές κουραστικές ημέρες στη δουλειά, αφήστε στην άκρη τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού ή τα εκλογικά αποτελέσματα και βγείτε να γιορτάσετε με τους ήχους!

Από τους επιβάτες που έχουν ανέβει στο bandwagon, απόψε μπορούμε να ακούσουμε τους Ούτε Σπόντα στη γιορτή αποφοίτησης του 3ου λυκείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, Αυλαία στην Αυλή. Το Σάββατο χορεύουμε στη Θεσσαλονίκη με τους Swing till you drop και στο Ηράκλειο της Κρήτης με τους Koza Mostra! Μέσα στις επόμενες μέρες, είναι προγραμματισμένες δεκάδες άλλες συναυλίες με μπάντες που έχουν βολτάρει με το bandwagon! Ρίξτε μια ματιά στην Agenda, για να βρείτε τις συναυλίες της κάθε μέρας! 
 
Οι νότες μας φλερτάρουν και οι μελωδίες μας προσκαλούν να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε μαζί τους! 
Καλή μουσική βραδιά!



Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: European Music Day!

2 σχόλια:

  1. "Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής."

    (από εδώ: http://www.sansimera.gr/worldays/92#ixzz1yRMYbmej)

    Να και μια καλή πρωτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, γιατί κάποτε είχαμε Υπουργό Πολιτισμού τη Μελίνα Μερκούρη, που είχε πραγματική σχέση με τον πολιτισμό και έπαιρνε πρωτοβουλίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή