3/6/12

Λιοντάρια που χορεύουν tango!

Η σουρεαλιστική αυτή εικόνα αφορά τους Tango With Lions, που ανεβαίνουν στο bandwagon για μια πιο ατμοσφαιρική μουσική βόλτα! Πρόκειται για μια πενταμελή μπάντα από την Αθήνα, που μετρά ήδη πέντε χρόνια από τη γέννησή της. Ως Tango With Lions χαρακτηρίζει η Kat, η φωνή της μπάντας, την κατάσταση της, κατά τη διάρκεια της μουσικής σύνθεσης.

Οι Tango With Lions δημιουργήθηκαν με αφορμή ένα project της Kat, η οποία το 2006 ηχογράφησε το πρώτο της album δίνοντάς του αυτό τον τίτλο. Το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας της μπάντας, κατά τη διάρκεια μιας μουσικής βραδιάς στην παραλία. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2009, οι Tango With Lions ξεκίνησαν την ηχογράφηση του πρώτου τους album, με τίτλο Verba Time. To album κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010 και έχει δεχθεί δεκάδες θετικές κριτικές, διαδίδοντας τη μουσική της μπάντας στο ευρύτερο κοινό! 

Ως τότε, η δομή της μπάντας είχε αλλάξει και μέχρι σήμερα οι Tango With Lions αποτελούνται από την Κατερίνα Παπαχρήστου (φωνή, πιάνο, κιθάρα, μπάσο, άρπα), το Γιάννο Παραμυθιώτη (κιθάρα, φωνητικά), το Σταύρο Παργινό (βιολοντσέλο, μαντολίνο), το Νίκο Βεργέτη (κρουστά, φωνητικά) και το Jim Σταρίδα (τρομπόνι). Συχνά καλούν στη σκηνή και άλλους μουσικούς, για να εμπλουτίσουν τις μελωδίες τους.

Η μουσική της μπάντας, κινείται στο χώρο της ατμοφαιρικής folk-rock και της indie pop, με ακουστικό ύφος. Οι αγγλόφωνοι στίχοι, συνέπεια της ξένης μουσικής επιρροής της Kat, και ο εναρμονισμένος συνδυασμός του τρομπονιού με το βιολοντσέλο, στη βάση του πιάνου, δίνουν στην μπάντα το μοναδικό της χαρακτήρα στο χώρο της ελληνικής σκηνής. Το πιο δημοφιλές κομμάτι τους φαίνεται να είναι το In a bar, ενώ πιο ακουστικό χαρακτήρα έχει το Sad big blue eyes, το οποίο βασίζεται μόνο στα έγχορδα. Πιο indie ύφος έχει το Right from the start, για το οποίο η μπάντα έχει δημιουργήσει και video clip.

Μέσα από το Verba Time, παρουσιάζεται ένα είδος μουσικού ημερολογίου της Kat, η οποία υπογράφει τη μουσική και τους στίχους. Επηρεασμένη από την επικαιρότητα και από τα ποικίλα μουσικά της ακούσματα, η Kat εισέρχεται στη διάθεση που η ίδια περιγράφει ως tango with lions, και σημειώνει τις πρώτες νότες και τους πρώτους στίχους κάθε κομματιού. Αργότερα, όλα τα μέλη της μπάντας προσθέτουν τις πινελιές τους, και έτσι προκύπτει το τελικό κομμάτι και αργότερα το album. Το Verba Time είναι διαθέσιμο και για downloading.

Αυτή την εποχή οι Tango With Lions βρίσκονται στο studio και ηχογραφούν το δεύτερό τους album, το οποίο θα περιέχει πιο 'δυνατά' κομμάτια. Ήδη στο internet έχει κυκλοφορήσει το demo A long walk, που μας δίνει μια πρώτη γεύση από το album. Καλή ακρόαση!

πηγή: inner-ear.gr

1 σχόλιο: