3/4/12

Μη φοβάσαι να ονειρευτείς!


Το bandwagon ταξιδεύει και έχει πάνω του δεμένα μερικά Λευκά Μπαλόνια! Στην τελευταία στάση ανέβηκαν και ξεκίνησαν μια μουσική βόλτα οι Rosebleed. Ο Βασίλης, ο Ορέστης, ο Αρθούρος, η Δανάη και ο Γιάννης, πέντε φίλοι από την Αθήνα, παίζουν μαζί μουσική για περισσότερα από οχτώ χρόνια. Όποιος ακούει για πρώτη φορά Rosebleed δυσκολεύεται να πιστέψει ότι πρόκειται για ελληνική μπάντα!
 
Οι Rosebleed έχουν καταφέρει να δώσουν στη μουσική τους ένα χαρακτήρα, ιδιαίτερα πρωτότυπο για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής ροκ σκηνής. Είναι άλλωστε αρκετά νέοι, για να δώσουν μια εναλλακτική πνοή στα μουσικά δεδομένα. Γι’αυτό και παίζουν alternative rock. Χρησιμοποιούν κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, drums και φωνητικά με δικούς τους στίχους.
 
Οι  Rosebleed εμφανίστηκαν στο Schoolwave festival το καλοκαίρι του 2006, ενώ ήταν ακόμη μαθητές. Ένα χρόνο αργότερα, η επιτυχία τους σε ένα διαγωνισμό του Ωδείου Φ.Νάκας τους εξασφάλισε ένα συμβόλαιο με τη Sony. Έτσι, το 2008 κυκλοφόρησαν το ep "Stories", το οποίο περιελάμβανε τρία κομμάτια (Until Next Time, A Story, Blue Velvet). Από αυτά το Until next time είναι ακόμα και σήμερα το πιο δημοφιλές κομμάτι τους. Το 2009 κυκλοφορεί το album τους "White Balloons". Στο κομμάτι This one is from the children συνεργάστηκαν με το Φίλιππο Πλιάτσικα. Μόλις το 2008 άνοιξαν τη συναυλία των Hooverphonic και το καλοκαίρι  του 2009 τη συναυλία του Carlos Santana στο Ο.Α.Κ.Α. Αργότερα συνέχισαν με πολλά μεγάλα ονόματα, όπως τους Cranberries. Το χειμώνα 2009-2010 έκαναν περιοδεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, ενώ αργότερα ταξίδεψαν για τους ίδιους σκοπούς, στο εξωτερικό.

Μέσα από τις μελωδίες και τους στίχους τους οι Rosebleed στέλνουν τα μηνύματά τους. Tο No future είναι αντιπροσωπευτικό του χαρακτήρα της μουσικής τους, όπως και το I want to have it all. Από τα πιο έντονα κομμάτια τους είναι το Nothing is enough. Στο κομμάτι This one is from the children, ακούμε από το Φίλιππο Πλιάτσικα τους στίχους: "Βγες για λίγο απ'το κουτί σου, μην φοβάσαι να βραχείς. Μην φοβάσαι να ονειρευτείς.."

Οι Rosebleed δε φοβήθηκαν να ονειρευτούν. Το ίδιο και η μουσική τους. Φαίνεται πως, όντας νέοι, έχουν το δικό τους όραμα. Έχουν διάθεση και δημιουργικότητα. Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζουν το δεύτερο album τους. Σύντομα θα μας διηγούνται νέες Stories!

Καλή βόλτα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου