24/5/12

Μουσική ...πεντάστερη!

Σε μια στάση σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, οι Five Star Hotel ανέβηκαν στο bandwagon για να μας προσφέρουν τις μελωδίες τους. Πρόκειται για μια αγγλόφωνη μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που αριθμεί ήδη εφτά χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου της album και συνεχίζει να δημιουργεί νέους ήχους και να τους παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό και όχι μόνο.
 
Αν και Θεσσαλονικείς, οι Five Star Hotel μας ταξιδεύουν μέχρι την Αγγλία, καθώς οι ίδιοι εντάσσουν τη μουσική τους στη βρετανική ποπ. Τους αγγλόφωνους στίχους υπογράφει ο Γιώργος Μπέκας, πάνω στου οποίου τις μουσικές ιδέες εργάζεται όλη η μπάντα.


Οι Five Star Hotel δημιουργήθηκαν το 2001, όταν ο Γιώργος και ο Γιάννης, φοιτητές στην Αγγλία αποφάσισαν να παίξουν μουσική μαζί με ένα φίλο τους από κει. Όταν αργότερα γύρισαν στη Θεσσαλονίκη, γνώρισαν τα υπόλοιπα μέλη και η μπάντα άρχισε να κάνει την παρουσία της αισθητή δίνοντας μια βρετανική πνοή στην πόλη. Από τότε τα μέλη της μπάντας έχουν αλλάξει και σήμερα οι Five Star Hotel αποτελούνται από το Γιώργο Μπέκα (φωνή), το Γιάννη Βαρελίδη (drums), το Στέλιο Θεολόγη (μπάσο), τον Αντώνη Βέλλιο (πλήκτρα) και το Γιάννη Σαββίδη (κιθάρα).

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, την οποία λατρεύουν, έχουν εμφανιστεί live σε πολλές από τις σκηνές της πόλης και όχι μόνο, παρουσιάζοντας τη μουσική τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επιθυμούν να διασκευάζουν ή να εκτελούν κομμάτια άλλων, παρά μόνο δικά τους. Έχουν επίσης κάνει support σε συναυλίες βρετανικών συγκροτημάτων, όπως των Six by Seven, των Electrelane, των Ladytron και των Saint Etienne. H τελευταία είναι και μία από τις καλύτερες εμπειρίες της μπάντας. Πρόσφατα, στις 17 Μαΐου, συμμετείχαν στο "Support your local heroes festival" στο δημαρχείο της πόλης.

Το 2005, οι Five Star Hotel κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο "This is the night" και το 2010 έγιναν ακόμη πιο δημοφιλείς με το album "This Sound", που θεωρείται το ντεμπούτο της μπάντας. Το κομμάτι I want you συμπεριλήφθηκε στη συλλογή "Enjoy the Greeks" και το Sunshine στη συλλογή του Coca Cola Soundwave. Πολλά ακόμη κομμάτια τους ξεχωρίζουν ωστόσο, λόγω του 'ευδιάθετου', νεανικού ήχου τους. Ένα από αυτά είναι το Underground, με το οποίο πήραν μέρος στο Coca Cola Soundwave Festival.

Οι Five Star Hotel προτιμούν να γράφουν "μουσική για τη μουσική" και ένα ονειρό τους είναι να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να παίζουν τη μουσική τους. In the meantime, μπορούμε να ακούσουμε τη μουσική τους στην ιστοσελίδα της μπάντας και να αναμένουμε το επόμενο live τους, για να τους γνωρίσουμε από κοντά. Καλή ακρόαση!

1 σχόλιο:

  1. Τελικά η Θεσσαλονίκη βγάζει πολλά μουσικά ταλέντα!! Μπράβο στα παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή