16/5/12

"Let's go party!"


Για να πάρει το ταξίδι μας μια πιο ροκ διάθεση, στο bandwagon ανεβαίνουν οι Skelters, από τη Θεσσαλονίκη! Το bandwagon ξεκινάει για ένα ακόμα Journey, μαζί με τους Skelters!

Πρόκειται για μια ελληνική, αγγλόφωνη ροκ μπάντα, που σχηματίστηκε στα τέλη του 1996 από τους αδερφούς Άγγελο και Δανιήλ Χαραβιτσίδη. Αρχικά, η μπάντα ονομαζόταν "Crickets", αλλά το 2001 μετονομάστηκε σε "Skelters". Το όνομα προέκυψε από το κομμάτι "Helter-Skelter" των Beatles, οι οποίοι είναι ίσως η σημαντικότερη επιρροή της μπάντας.

Τα μέλη άλλαξαν αρκετές φορές κατά το διάστημα 1997-2003, αλλά σήμερα η μπάντα αποτελείται από τον Angel (κιθάρα, φωνή), τον Dani (drums), το Stavro (φωνή) και τον Teo (μπάσο). Ο Angel και ο Dani έπαιζαν μαζί μουσική από παιδιά και γνωρίζονταν με τον Stavro από τα σχολικά τους χρόνια. Ο Teo είναι μέλος της μπάντας από το 2004.

Από την ίδρυσή της η μπάντα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από χίλιες live εμφανίσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορα φεστιβάλ και beach bars. Στα live τους δημιουργείται ένα ευχάριστο κλίμα με χορευτική διάθεση, αφού εκτός από τα δικά τους κομμάτια, οι Skelters διασκευάζουν γνωστές rock'n'roll επιτυχίες της δεκαετίας του '60! Συχνά μάλιστα, διοργανώνουν αφιερώματα σε μπάντες και μουσικούς, από τους οποίους έχουν επηρεαστεί, όπως τους Beatles, τους U2, τους Queen ή τον Elvis Presley. Δημιουργούν έτσι, μια ατμόσφαιρα ...Let's go party!


Το 2009 κυκλοφορεί το πρώτο album της μπάντας, "Explain to me", με οχτώ δικά τους κομμάτια. Στην ιστοσελίδα της μπάντας, υπάρχει η δυνατότητα downloading για κάποια από αυτά. Το See how much I love you ήταν το πρώτο κομμάτι για το οποίο δημιουργήθηκε video clip. Αργότερα, κυκλοφόρησε και το video clip του ομώνυμου με το album, "Explain to me".


Η μουσική των Skelters έχει αποκτήσει ένα δικό της χαρακτήρα και πράγματι ταξιδεύει τον ακροατή μερικές δεκαετίες πίσω! Οι Skelters συνεχίζουν με την ίδια διάθεση τις live εμφανίσεις τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έτσι, το Σάββατο 19 Μαΐου μπορεί κανείς να τους ακούσει στο "Mao live stage" στην Καβάλα!

πηγή: www.skelters.gr/

3 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιο αφιέρωμα Μυρτώ! Φαίνονται καλοί! Αν είμαι Καβάλα το Σ/Κ θα σε εμπιστευτω και θα τους ακουσω!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίοι! Και νομίζω από τους λίγους (αν όχι οι μοναδικοί) που παίζουν τέτοια μουσική, δηλαδή καθαρή και αυθεντικη ροκ, σήμερα. Σε αντίθεση με πολλές από τις νέες μπάντες που έχει παρουσιάσει το bandwagon, οι οποίες κάνουν βασικά διασκευές ή μουσικές-μείγματα πολλών ειδών. Στην Αθήνα πότε έρχονται; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούγονται πολύ καλοί....ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να τους δω από κοντά κάποια στιγμή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή