1/6/12

Η μπάντα που μοστράρει!

Ένα μείγμα ανατολικών και δυτικών ήχων ακούγεται από το bandwagon, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Koza Mostra, μια πολύ φρέσκια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έξι τύπους με υπερκινητικότητα, ατελείωτη ενέργεια και χορευτική διάθεση που έχουν ήδη καταφέρει να ξεσηκώσουν το κοινό τους!

Με στόχο να διοχετεύσουν όλη αυτή την ενέργεια στη μουσική και να τη μεταφέρουν στους ακροατές τους, ξεκίνησαν να παίζουν μαζί μουσική το 2011. Η αφορμή ήταν μια ιδέα του Ηλία Κόζα, του τραγουδιστή της μπάντας, γνωστού και από τους Cabaret Balkan. Μαζί του στη σκηνή βλέπουμε τον Αλέξη Αρχοντή (drums), το Χρήστο Καλαϊτζόπουλο (ακκορντεόν), το Στέλιο Σιώμο (κιθάρα), τον Αργύρη Τσακαλίδη (μπάσο) και το Βασίλη Ναλμπάντη (τρομπέτα).

Η μουσική τους είναι ένα κράμα διαφορετικών ήχων, όπως ska, rock, punk και indie, σε μια balkan βάση, με έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία και ξενόγλωσσο στίχο. Περιλαμβάνει τόσο ανατολικές, όσο και δυτικές επιρροές και μέσα από αυτούς τους συνδυασμούς οι Koza Mostra παρουσιάζουν μια φρέσκια ιδέα, ένα αρκετά πρωτότυπο άκουσμα. Εκτός από τα δικά τους κομμάτια, διασκευάζουν και γνωστά κομμάτια της μουσικής που αγαπούν, όπως το Wonderlust King.

Μέχρι σήμερα η μπάντα έχει πραγματοποιήσει πολλά live στη Θεσσαλονίκη  και στην Αθήνα. Ήδη έχουν παρουσιάσει το πρώτο τους video clip, για το κομμάτι Desire. Αυτό τον καιρό, βρίσκονται στο στάδιο της ηχογράφησης του πρώτου τους album, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Στα live τους δημιουργείται αυθόρμητα ένα κλίμα party! Oι ίδιοι, παρ'όλο που φορούν φούστες (!), χορεύουν και χοροπηδούν πάνω στη σκηνή. Το κοινό γρήγορα παρασύρεται, ενώ το ακκορντεόν κάνει ζευγάρι με την τρομπέτα στο χορό! Το party κρατάει μέχρι αργά και η μπάντα φαίνεται ακούραστη!

Σε ένα τέτοιο live έχουμε ξανά την ευκαιρία να χορέψουμε μαζί με τους Koza Mostra την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στη Γιορτή Νεολαίας, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.
Καλή διασκέδαση!




2 σχόλια:

  1. Ρε ο τρομπετίστας από Κέρκυρα! :O Είχα πάει στην πτυχιακή του! :P Ωραίοι οι Koza Mostra! Τους περιμένουμε Αθήνα!!

    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή